تغییر کارفرما و تکلیف کارگران
آموزش رایگان حقوق و دستمزد

تغییر کارفرما و تکلیف کارگران

آنچه در این آموزش میخوانید Toggle تغییر کارفرما و تکلیف کارگرانقراردادهای قطعیت یافته تغییر کارفرما و تکلیف کارگران در برخی شرکت ها و سازمان ها پیش می آید که به هر دلیلی تغییر کارفرما اتفاق می افتد. برای مثال فوت کارفرمای قبلی، انتقال مالکیت، فروش و یا هر عامل دیگر.…

تغییر کارفرما و تکلیف کارگران

در برخی شرکت ها و سازمان ها پیش می آید که به هر دلیلی تغییر کارفرما اتفاق می افتد. برای مثال فوت کارفرمای قبلی، انتقال مالکیت، فروش و یا هر عامل دیگر. زمانی که تغییر کارفرما اتفاق می افتد و مالکیت کارگاه به شخص دیگری انتقال پیدا میکند ممکن است، کارگران و کارمندان ان شرکت نگران موقعیت خود و قرارداد خود شوند.

نگرانی آنها می تواند ناشی از آن باشد که شاید انها اخراج شوند و یا حق و حقوق آنها پرداخت نشود یا کمتر پرداخت شود. اما لازم به ذکر است که برای تغییرکارفرما قانون یک ماده مهم را مطرح کرده که در این پست آموزشی مفصلا به آن پرداخته ایم.

در حال بارگذاری پخش کننده...

برای بررسی این مورد بهتر است از متن قانون شروع کنیم. طبق ماده 12 قانون کار با عنوان تغییر کارفرما و تعهدات قانون، هر نوع تغییر حقوقی در وضع مالکیت کارگاه، از قبیل فروش – یا انتقال به هر شکل، تغییر نوع تولید، ادغام در موسسه دیگر، ملی شدن – کارگاه، فوت مالک و امثال اینها در رابطه کارگرانی که قراردادشان قطعیت یافته است مؤثر نیست و کارفرمای جدید، قائم مقام حقوق و تعهدات کارفرمای سابق خواهد بود.

تغییر کارفرما در قانون کار

اکنون به شرح و توضیح این ماده قانونی می پردازیم: هرگاه کارگاه به فروش برسد و یا اینکه به فرزندان کارفرما انتقال یابد یا به اشخاص دیگری منتقل شود و یا این که به حالت شراکتی در آید، این موارد به هیچ عنوان در 1 رابطه با قرارداد کارگرانی که قرارداد آنها  خارج از قرارداد آزمایشی هست و به عنوان کارمند رسمی در آن کارگاه (دائم یا موقت) اشتغال دارند، مؤثر نیست.

موثر نبودن عامل تغییر کارفرما در قرارداد کارگران به این معنی است که کارفرمای جدید باید تعهدات کارفرمای قبل نسبت به کارگران را بصورت تمام و کمال پرداخت کند یعنی ورثه یا مالک جدید و شرکا مسئول پرداخت – حق و حقوق کارگران شاغل در آن کارگاه بوده و با تغییر مالک و کارفرما هیچ گونه اثر منفی در رابطه کار گذشته و حال به وجود نمی آید و این گونه نقل و انتقالات مؤثر در رابطه کار کارگر با کارفرمای گذشته خود نخواهد بود

تغییر کارفرما و تکلیف کارگران

قراردادهای قطعیت یافته

در متن قانون عبارت ” کارگرانی که قراردادهایشان قطعیت یافته” را مطرح کرده، منظور ما از «کارگرانی که قراردادهایشان قطعیت یافته است.»، کارگرانی است که یا در قراردادشان دوره ای به نام دوره آزمایشی پیش بینی نشده و یا دوره آزمایشی را برابر ماده ۱۱ گذرانده باشند.

ممکن است شخصی در یک کارگاهی کار می کند که تعداد کارگران کم تر از ده نفر باشد در اینصورت آیا قانون تغییر کارفرما برای این شرکت ها و کارگاه ها همین حکم را دارد؟ بله.

طبق قانون در کارگاه های کوچک تر از ده نفر هر گونه تغيير در مالکیت کارگاه از قبیل فروش یا انتقال به هر شکل، ادغام در کارگاه دیگر، فوت و امثال این در رابطه قرارداد کارگر و کارفرما مؤثر نیست و کارفرمای جدید، قائم مقام تعهدات و حقوق کارفرمای قبلی خواهد بود. (بند ۲ ماده ۳ تصویب نامه شماره ۵۶۳۹۱ ات / ۲۷۹۲۹ مورخه ۱۳۸۹/۱۱/۰۷ هیئت وزیران)

تغییر کارفرما در کارگاه های کوچک

تغییر کارفرما در مقاله و کلیپ آموزشی بالا بصورت کامل شرح داده شد.برای یادگیری بهتر این مقاله پیشنهاد می شود کلیپ آموزشی را حتما مشاهده کنید.

ضمنا یکی از موارد مهمی که کارگران باید از آن اطلاع داشته باشند و مرتبط با قراردادهای کاری می باشد شرایط قبول تغییرات در متن قرارداد است که در پست اول حقوق و دستمزد به آن پرداختیم و در صورت نیاز می توانید کلیپ مربوط به ان را مشاهده کنید.

شما عزیزان می توانید در صورتی که سوالی در رابطه با مقاله آموزشی برای شما مطرح شد با تیم مالی ساریسا آن را در میان بگذارید یا سوال خود را به پشتیبانی  دپارتمان حقوق دستمزد ساریسا در واتس اپ  ارسال نمایید.

لطفا امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up