اولین صادره از آخرین وارده(لایفو در سیستم ادواری)
آموزش رایگان حسابداری

اولین صادره از آخرین وارده(لایفو در سیستم ادواری)

اولین صادره از آخرین وارده(لایفو در سیستم ادواری) در پست قبلی در رابطه با روش های ارزشیابی موجودی کالا  در سیستم ادواری توضیح دادیم. اولین روش فایفو بود که مفصلا در رابطه با این روش ارزشیابی در سیستم ادواری شرح دادیم و اکنون در این پست می خواهیم به شرح…

اولین صادره از آخرین وارده(لایفو در سیستم ادواری)

در پست قبلی در رابطه با روش های ارزشیابی موجودی کالا  در سیستم ادواری توضیح دادیم. اولین روش فایفو بود که مفصلا در رابطه با این روش ارزشیابی در سیستم ادواری شرح دادیم و اکنون در این پست می خواهیم به شرح روش لایفو یا همان اولین صادره از آخرین وارده بپردازیم.

در حال بارگذاری پخش کننده...

در روش اولین صادره از آخرین وارده فرض می شود جریان هزینه ها به گونه ای است که جدیدترین کالاهای خریداری شده قبل از سایر کالاها به فروش می رسد.  بنابراین جریان خروج هزینه در روش لایفو یا همان اولین صادره از اخرین وارده بر عکس جریان ورود هزینه است.

به همین خاطر آخرین مخارج رابطه ی بسیار نزدیکی با درآمدهای جاری دارند. اعمال روش لایفو باعث تطابق مناسب هزینه ها با درآمدها می شود.

به بیان دیگر در این روش موجودی های کالا در ترازنامه به قدیمی ترین قیمت ها و کالاهای فروش رفته براساس آخرین قیمت های خرید، ارزشیابی می شود.

برای فهم بهتر روش لایفو( اولین صادره از آخرین وارده) به بیان دیگری برای شما این روش را توضیح می دهیم.

یک انبار موجودی کالا را در نظر بگیرید که فقط یک درب دارد. همه ی کالاها از یک درب وارد انبار می شود و از همان درب نیز خارج می شود. بنابراین زمانی که کالایی خریداری می شود و وارد انبار می شود کالاهای خریداری شده ی آخری دقیقا نزدیک درب ورودی است و کالاهای قدیمی تر در آخر انبار قرار دارد.

آموزش لایفوزمان فروش این کالاها از آخرین کالاهایی که جلوی درب قرار دارند برداشته می شود و به فروش می رسد. و کالاهای قدیمی تر برای ما در انبار باقی می ماند.

اکنون به بررسی یک مثال می پردازیم.

فرض کنید شرکت آلفا موجودی کالای ابتدای دوره مهر ماه خود را 20 هزار تومان به تعداد 20 واحد ارزیابی کرده. خریدها در طی مهر ماه به قرار زیر می باشد:

3/7: خرید 12 واحد از قرار هر واحد 1040

12/7: خرید 28 واحد از قرار هر واحد 1070

23/7: خرید 24 واحد از قرار هر واحد 1090

30/7: خرید 16 واحد از قرار هر واحد 1200

با جمع زدن تعداد اولیه و خریدهای طی دوره تعداد 100 واحد کالا برای فروش آماده است. این شرکت 70 واحد ان را طی دوره به فروش رسانده است. فروش ها در طی دوره به شرح زیر بوده:

9/7: فروش 16 واحد

19/7: فروش 36 واحد

27/7: فروش 18 واحد

در پایان دوره بعد از انبارگردانی تعداد 30 واحد کالا در انبار موجود می باشد. با توجه به روش فایفو در سیستم ثبت ادواری بهای تمام شده موجودی کالای فروش رفته و بهای تمام شده موجودی کالای پایان دوره را به دست آورید.

همانطور که گفتیم در روش لایفو یا همان اولین صادره از آخرین وارده، از آخرین خریدهایی که انجام شده فروش ها اتفاق می افتد به بیان دیگر از جدیدترین اجناس برای فروش استفاده می کنیم.

برای حل این مثال با روش لایفو یا همان اولین صادره از آخرین وارده در سیستم ادواری موجودی کالا طبق روش زیر پیش می رویم:

موجودی کالای ابتدای دوره          20.000

+

خرید طی دوره                          87.800

=

بهای تمام شده آماده برای فروش   107.800

موجودی کالای پایان دوره ؟          30.400

=

بهای تمام شده کالای فروش رفته   77.400

در حل تمرین بالا برای شما ممکن است سوال پیش بیاید که موجودی کالای پایان دوره به چه صورت به دست آمده و عددی برابر 30.400 نوشته شده.

طبق تمرین در پایان دوره بعد از انبار گردانی 30 واحد موجودی کالا در انبار وجود دارد. طبق روش لایفو، در زمان فروش از آخرین کالاها استفاده شده و کالاهای موجود از قدیمی ترین و ابتدایی ترین کالاها یعنی مربوط به موجودی ابتدای دوره و خریدهای اولیه است.

بنابراین موجودی ابتدای دوره            20*1000=20.000

و خرید طی دوره در 1/7                 10*1040= 10.400

مجموع کالاهای باقی مانده در انبار  10.400+20.000= 30.400

در سیستم ادواری به همین سادگی می توان موجودی کالای ابتدای دوره و پایان دوره و بهای تمام شده کالای فروش رفته را به دست آورد که برای راحتی کار در صورتی که امکان به دست آوردن این اطلاعات از طریق نرم افزار حسابداری شما امکان پذیر نیست، می توانید از طریق اکسل به راحت ترین و کم خطا ترین شکل ممکن این مراحل را انجام دهید.

 

از رای شما ممنونم 4.3/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up